A Youtube mielőbb bevezetné az élő 360 videó közvetítést

A BuzzFeed News riportja szerint a Youtube találkozott a kamera gyártókkal, annak érdekében hogy megkezdjék a fejlesztését a 360 fokos videók élő közvetítésének.

Egyelőre nincs konrét időterv, de az együttműködésnek köszönhetően várhatóan hamarosan elérhetővé válik a 360 fokos kamerarendszerekkel történő élő közvetítés.

Ebben a pillanatban még számos kihívással kell szembenézni a 360 video streamelés terén, ugyanis a legtöbb létező 360 kamera technika több (6 vagy akár 18) kamera képéből, speciális utómunkával állítja össze a panorámavideót. A kulcspontok megadása élőben hatalmas számítási feladatot jelent, illetve minimum 4K felbontásban kell megoldani az adattovábbítást.

A Youtubeon már egy éve elérhetőek a 360 fokos videók, és hazánkban is egyre ismertebb lesz az új technológia, melyben rengeteg lehetőség rejlik. A Google Cardboard támogatásnak köszönhetően a virtuális valóság részét jelenti 360 fokos videók nézése. Gondoljuk el, milyen élményt jelent a kettő kombinációja? Amikor élő, 360 fokos közvetítést nézhetünk a saját napplainkban, mintha éppen ott lennénk az adott eseményen.
És ez már a nem túl távoli jövő.

 

gallery/360_live_stream