A Facebook Üzenőfalon is megjelennek a 360 fokos videók

gallery/facebook-video_0_0

A Facebook megfigyelései alapján minél lebilincselőbb egy tartalom, a felhasználóknak annál jobban tetszik, ha kikerül az Üzenőfalukra. Ezért tudnak annyira sikeresek lenni a videók, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy mostantól a 360 fokos videókkal ismét előre léphetünk.

A 360 fokos videó készítéséhez egy speciális kameratechnikára van szükségünk, ami rögzíteni tudja a teljes 360 fokos látóhatárt egy időben. Ez azt jelenti, hogy amikor a videó elindul a Facebookon, te döntöd el milyen szögből szeretnéd nézni, te határozod meg a képkivágást. A böngészőben ezt egyszerűen az egérrel megteheted, csak el kell húznod az egeret egy irányba, vagy a mobilodon az ujjaddal köre tudsz nézni a videóban, de ha akarod elég a telefont elforgatni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy csak tartod magad előtt a telefonod, és elfordulsz. A 360 fokos videó veled együtt fog fordulni, így olyan dolgokat láthatsz a világból amit korábban még soha nem tapasztalhattál meg.

Képzeld el, ahogy az esküvődön megörökítik a legszebb pillanatokat, vagy kedvenc együttesed koncertjén készül a felvétel, és ott lehetsz a színpadon kedvenc sztárod mellett!

Már most vannak megosztók, akik 360as videókat készítenek a Facebookra, mint például a Star Wars, Discovery, GoPro, LeBron James & Uninterrupted, NBC’s Saturday Night Live és a VICE. Ezeket megnézve már is látjuk ebben az új médiumban rejlő hatalmas lehetőségeket. Például a Disney és a Lucasfilm nemrég debütált egy exkluzív 360 fokos videóval az új Star Wars: Az ébredő erő film kapcsán, ami a rajongókat egyenesen az imádott Star Wars univerzumba juttatja el.

Ma már a böngészőkön túl, az Android és IOS rendszerű telefonokon is támogatott a 360 fokos videók lejátszása az üzenőfalon.

Igaz, ez a technika még csak most született meg, a 360 fokos videókban rejlő új lehetőségek határtalanok, mert az emberek egy új, lélegzetelállító módon fedezhetik fel a világot!