A második világháborús veterán és a virtuális valóság

Elképzelted valaha, hogy eljuthatsz bárhova, bármely korba, egy szempillantás alatt?

Talán visszautaznál esküvőd napjára, vagy a világ olyan pontjára ami mindig is a bakancslistádon szerepelt, ám EDDIG nem állt rendelkezésedre az eszköz hozzá.

A második világháborús veterán, Ernest Reitzel ilyen álma a világháborús hősök emlékműve meglátogatása Washington D.C.-ben. Reitzel (aki a 90. életévét töltötte) már Buffalo-i otthonából már nem tud hosszabb utakra vállalkozni, de egy nonprofit egyesület, a Honor Everywhere jóvoltából csak egy virtuális valóság headsetet kell a fejére illesztenie, és máris ott találhatjamagát, ahova vágyik.

A Honor Everywhere célja hogy segítsen a veteránokon, akik fizikailag már képtelen az utazásra, egy különleges élmény keretében, saját otthonuk kényelméből. A VR headsetben pedig háromdimenziós, 360 fokos felvételeket nézve valóban úgy érezheti, mintha valójában ott lennének a helyszínen.

Az alapító Sarah Hillnek a nagyapja szintén háborús veterán volt, de sosem tudott eljutni hogy lássa az emélkművet mielőtt elhunyt.

"Sajnos, ezek a férfiakés nők már nem képesek fizikailag utazni, és egyre kevesebben is vannak. Szóval, a Honor Everywhere program biztosítja számukra a virtuáls túra lehetőségét a megemlékezésre a bajtársakra. “
Hill hozzátette: "A VR nem pusztán a játékról, vagy 360 filmek nézéséről szól. Olyan helyekre repít el, ahova egyébként képtelenség eljutni."

 

gallery/360 veteran